A teherautó ismeri az előtte álló útvonal domborzatát, így megmondja a motornak és az I-Shift sebességváltónak, hogy mit tegyenek a mozgási energia maximális kihasználása érdekében, így üzemanyagot takarít meg és csökkenti a CO2-kibocsátást.

Anders Eriksson

I-See fejlesztő, Volvo Trucks

Videó az I-See működéséről

I-See megtakarítások

Tudja meg, mennyit takaríthatna meg Önnek az I-See.

Így működik

Hegyhez közeledve a teherautó letölti a megosztott adatbázisból az út domborzatára vonatkozó információkat. Ezeket az információkat hat lépésben használja fel a teherautó mozgási energiájának minél nagyobb mértékű kihasználása érdekében, akár 5%-kal csökkentve az üzemanyag-fogyasztást.

Ezt a képzett járművezetők is megteszik. De ha nyolc órán keresztül vezet egy teherautót, már nem valószínű, hogy ugyanilyen módon teszi meg. Mivel az I-See gondoskodik a dombokról, Ön a vezetés más területeire összpontosíthat.

 Az I-See csatlakozik a felhőhöz

Csatlakoztatjuk Önt a felhőhöz

Miközben vezet, az I-See GPRS/3G technológia alkalmazásával letölti a haladási irányába eső hegyek adatait. Ha egy olyan hegyhez ér, amely nem szerepel az adatbázisban (vagy az I-See munkamemóriájában), az I-See elmenti a domb információit, majd feltölti az adatokat, elérhetővé téve azokat a következő I-See felhasználó számára. Ez a kollektív tudás teszi lehetővé a legnagyobb üzemanyag-megtakarítás elérését – még új útvonalakon is.

Találja meg a legközelebbi kereskedőt

Szeretne többet megtakarítani?

Látogasson el helyi Volvo Trucks kereskedőjéhez egy valamennyi üzemanyag-megtakarító termékjellemzőnket és szolgáltatásunkat bemutató túráért!

Találja meg a legközelebbi kereskedőt