VT

A kimagasló alváz

Egyetlen teherautó sem készül hasonló alvázzal, mint a Volvo FH. Ez az első a világon, amely Független első felfüggesztést és Volvo Dinamikus Kormányzást is tartalmaz. Egy precíziós műszerként viselkedve az egyenesekben. Személyautósan a kanyarokban. És páratlan irányíthatósági jellemzőket nyújt.

A Volvo Dinamikus Kormányzás immár akár a kettős első tengelyű teherautókhoz is rendelhető, a rendszer jelentősen csökkenti a vezető nyakának, hátának és vállainak igénybevételét. Az Ön termelékenységének és rugalmasságának fokozására a kettős első tengelyek megengedett terhelését is megemeltük, 18-ról 20 tonnára. Amennyiben a lehető legnagyobb szabad hasmagasságot igényli, akkor válassza az immár a Volvo FH sorozathoz is elérhető GRAS-G2 légrugózást.

Tudjon meg többet a kezelhetőségről
Könnyebb, mint valaha – az új Volvo FH alváz

A kevesebb több

A legtöbb teherautó plusz kilókat szedett fel az Euro 6 teljesítéséhez. Nem így a Volvo FH! Számos népszerű specifikációjú kivitelt optimalizáltunk, csökkentettük a tömegüket. Így egy alapkivitelű 4×2-es távolsági vontató most több mint száz kilogrammal könnyebb Euro 5-ös elődjénél.

A Volvo alváz immár az új Emelhető Tandem Tengellyel is elérhető

Emelhető Tandem Tengely

Az Ön következő Volvo FH modellje immár rendelhető Emelhető Tandem Tengellyel is, ez a forradalmi újdonság lehetővé teszi a leghátsó meghajtott tengely hajtásról való leválasztását és megemelését lerakodás után. Akárcsak egy nem meghajtott segédtengely esetében, ezzel jelentősen szűkül a fordulókör és csökken az üzemanyag-fogyasztás.

További információk az Emelhető Tandem Tengelyről
Öttengelyes, közvetlenül a gyárból

Öt tengely – közvetlenül a gyárból

Nehéz terheket szállít? Immár akár közvetlenül a gyárban készülő öttengelyes teherautót is választhat. Gyorsabban hozzájut járművéhez. Nincs szükséges költséges utólagos átalakításra. Ráadásul teherautóját a teljes járműre érvényes típusengedéllyel szállítjuk ki. Élvezheti a teljes Volvo garancia és vevőszolgálati támogatás előnyeit – ezek hosszú távon kisebb üzemeltetési költségeket jelenthetnek.

Tudjon meg többet a 10×4 kialakításunkról
A kiemelkedő felépítményezhetőség bármilyen feladatra alkalmassá teszi az Ön Volvo FH teherautóját

Több opció. Gyorsabb gyártás

A számos specifikációs lehetőség jóvoltából Volvo FH-ja gyorsan és könnyen felkészíthető bármilyen alkalmazásra, akár cserefelépítményes szállításra is. Az új elektronikus felépítményezési modulra könnyű rácsatlakozni, a Volvo Felépítményezési utasítások pedig online hozzáférést biztosít valamennyi szükséges műszaki rajzhoz és vezetékdiagramhoz.

Vessen egy pillantást a Volvo Felépítményezési Utasításokra

Az új alvázkialakítás

Az új alvázkialakítás

Vontató alváz

1. Az akkumulátordoboz (BBOX-L)
A korábbi kialakításhoz képest 300 milliméterrel előrébb került, ami 100–120 literrel nagyobb üzemanyag-kapacitást kínál.

2. Akkumulátordoboz (BBOX-EF)
Opcióként az alváz tartói közé, hátra is elhelyezhető.

3. AdBlue-tartály
Az alváz tetejére, a fülke mögé is szerelhető, így nagyobb üzemanyag-kapacitást kínál (ADTP-BC).

4. Légtermelési Modulátor
Az alváztartók között található, így több hely marad az alvázra szerelt felszerelések, például az üzemanyagtartályok számára.

Merevalváz

Merev alváz

1. Szabad hely az alvázon
Az alvázfelszerelések eltolhatók hátrafelé, hogy maradjon hely a daru támasztólábainak vagy egyéb berendezéseknek. (FAA10 – kb. 500 milliméter; FAA20 – kb. 600 milliméter).

2. Felépítményező furatsor az alvázon
A felső furatsor a felépítményező rendelkezésére áll. Valamennyi konzol eltolt és nyolc milliméteres távtartóval rendelkezik. Itt nem használunk szegecseket.

3. Daru-előkészítés
Darutartók gyárilag felszereltethetők az alvázra.

4. Hátsó légrugózás és rövid hátsó túlnyúlás Az áttervezett és elöl elhelyezett stabilizátorrúd lehetővé teszi a hátsó túlnyúlás csökkentését – előnyös az építőipari alkalmazásoknál, valamint aszfaltozó berendezések és cserefelépítmények alkalmazásakor.

Találja meg a legközelebbi kereskedőt

Tetszik? Próbálja ki

Csak a kormánykerék mögött tapasztalhatja meg igazán új dinamikus alvázunk előnyeit. Helyi Volvo Trucks kereskedőjénél megtalálja a kulcsokat.

Találja meg a legközelebbi kereskedőt