Balesetek megelőzése

A közlekedési balesetek több mint 90 százaléka emberi hiba miatt is következik be. Ezért segítünk járművezetőinknek, hogy többet lássanak. Segítünk, hogy kényelmesen dolgozzanak és éberek maradjanak. Olyan rendszerekkel és technológiákkal szereljük fel teherautóinkat, amelyek magasabb szintre emelik a biztonságot.

Hatékony fékek
Elektronikus Fékrendszerünk egyenletes fékezéseket, rövidebb fékutakat, valamint jobb stabilitást és úttartást biztosít.

Stabilizáló rendszer
Ha teherautója megcsúszni vagy borulni kezd, az Elektronikus Menetstabilizáló Program az oldalirányú erők ellen hatva helyrehozza a dolgokat.

Körkörös kilátás
Rengeteg üvegfelület, hatékony ablaktörlők, áttervezett visszapillantó tükrök és sok egyéb más segít, hogy többet lásson és biztonságban legyen.

Intelligens technológia
Az Adaptív Sebességtartó Automatika tartja a távolságot az Ön előtt haladó jármű mögött, a Visszagurulás-gátló pedig emelkedőkön segít a biztonságos elindulásban.

Biztonsági rendszerek
Lopásgátló rendszerünkkel távolról zárhatja le a teherautót és működésbe hozhatja a riasztót, a manipulálásra pedig egy 105 dB(A) hangerejű szirénával figyelmezteti.

Maximális vezethetőség
Az I-Shift egy intelligens erőátviteli rendszer, amely átvállalja a fokozatváltással járó munkát, így Ön az útra koncentrálhat.

Kellemes légkör
A rendkívül fejlett Elektronikus Légkondicionáló Rendszer figyeli és szabályozza a szellőzés valamennyi tényezőjét, maximális kényelmet és kevesebb hibát biztosítva.

Alacsony zajszint
Kedvező légellenállású formaterv, hangtompító kipufogódobok és szigetelés – csak néhány azon megoldások közül, amikkel alacsonyan tartjuk a zaj és ezáltal a stressz szintjét.

Bővebb információ biztonsági újításainkról

Kampány, amely rámutat arra, milyen fontos Látni és látszani

Kampány, amely rámutat arra, hogy milyen fontos

Látni és látszani

Tudjon meg többet, töltse le az oktatócsomagot

Sérülések csökkentése

Nem számít, milyen jól teljesítünk a balesetek megelőzésében, néha akkor is bekövetkeznek. Éppen ezért a sérülések kockázatának csökkentésére összpontosítunk. És olyan teherautók építésére törekszünk, amelyek a járművezető, az utas és a többi közlekedő számára is a lehető legnagyobb védelmet biztosítják.

Energiaelnyelő fülke
A teherautó borulásakor vagy frontális ütközéskor megerősített fülkéink hátrafelé továbbítják az energiát, fenntartva a létfontosságú túlélési teret a fülkében.

Hárompontos biztonsági öv
A Volvo találmánya, a kényelmes övrendszerünk a helyén tartja a járművezetőt a sebesség hirtelen csökkenésekor és a teherautó borulásakor.

Járművezetői légzsák
Fejlett légzsákrendszerünk megakadályozza, hogy a járművezető a kormánykeréknek, a műszerfalnak és a szélvédőnek ütközzön egy súlyos frontális ütközés esetén.

Elülső Aláfutásgátló Rendszer
Egy személyautóval történő frontális ütközés esetén ez a gyűrődő zóna 200 milliméterrel összenyomódik, védve az utasteret, benne a járművezetőt és az utasokat.

Adaptív sebességtartó automatika előzetes ütközésfigyelmeztetéssel
Ez az intelligens járművezető-támogató rendszer egy radar segítségével biztonságos távolságot tart az elöl haladó jármű mögött és figyelmezteti a járművezetőt az ütközésveszélyre.

Kiterjesztett fék
Automatikusan lelassítja a pótkocsit és kiegyenesíti a szerelvényt csúszós lejtős utakon, jelentősen csökkentve a becsuklás kockázatát.

Fedezze fél járműveink biztonsági jellemzőit

Találja meg a legközelebbi kereskedőt

Tapasztalja meg a biztonságot első kézből

Helyi Volvo Trucks kereskedője valamennyi kivételes biztonsági termékjellemzőt bemutatja Önnek, és megválaszolja minden biztonsággal kapcsolatos kérdését.

Találja meg a legközelebbi kereskedőt